Tips trics en advies

 

Op deze pagina zullen wij onze blogs plaatsen. Denk hierbij aan verschillende tips en tricks, over alles wat met keukens te maken heeft. Sommige blogs zullen ook adviserend zijn. Mis je bepaalde informatie of wil je meer weten? Mail dan naar info@cre8kitchen.nl

Checklist keuken kopen (04/01/2019)

De allereerste blog is een feit. Hoera! We hebben zoveel te vertellen en te delen. Maar waar moeten we beginnen?

Een keuken kopen begint met een goede voorbereiding. Alleen met een goede voorbereiding, krijg je de offerte die het meest aansluit bij je wensen en uiteraard bij je budget! Lijkt ons wel zo handig toch? Hieronder vind je een een checklist waar je aan moet denken voordat je een nieuwe keuken aanschaft. 

1) Denk na over de ergonomie van een keuken

Uit hoeveel personen bestaat je huishouden, verandert dit in de nabij toekomst? Ben je tevreden met de huidige maat en locatie van je keuken, of wil je gaan verbouwen naar een grotere keuken? Bedenk ook, is koken een hobby en sta je iedere avond in de keuken. Dan ben je al snel op zoek naar de ideale keuken. Is er behoefte aan extra kastruimte. Wil je een andere kleur werkblad? Welke inbouwapparatuur wil je graag hebben? Hou je van basic of wil je graag alle luxe binnen handbereik hebben? Is de hoofdgebruiker links of rechts handig? Al deze vragen zijn van belang om in te denken voordat je een keuken gaat aanschaffen. Denk hier dan ook eens rustig over na. 

2) Breng de maatvoering van de huidige keuken in kaart.

Denk hierbij aan: Alle afmetingen (hoogte, lengte en breedte van muren. Maar ook van ramen en deuren). De afstand van de vloer tot aan een eventuele vensterbank. De draairichting van ramen en deuren. Waar zit de radiator? 

3) Welke stijl keuken

Keukens zijn er in verschillende soorten en maten. Bepaal van te voeren welke stijl je ambieert. Dat voorkomt een hoop keuzestress in de offerte fase.

4) Verdiep je in de apparatuur

Het aandeel van apparatuur in de totaalprijs van een keuken, kan zeer hoog zijn. Dus het kan goed zijn, voordat je naar een keuken leverancier toe gaat, je verdiept hebt  in welke apparatuur je graag zou willen hebben en noodzakelijk zijn. Houdt er rekening mee dat je betaalt voor elke optie die een apparaat biedt. 

Ons inziens kunnen bovenstaande aandachtspunten je helpen goed voorbereid, een offerte te gaan opvragen.

De keukenjacht kan gaan beginnen !